“Bugün, Toplum ve Müzik” Tartışma Zinciri – 5 - …
Toplam Okunma: 3316 | En Son Okunma: 23.11.2024 - 13:54
Geçmişe bakıyoruz da beşinci toplantıya gelivermişiz. Yine özverili bir birlikteliğin, çalışmanın tohumları ekiliyor. Türk müzik tarihine geçmesi olası tartışma zincirlerinin beşincisinde müziğin toplumsal boyutu, müzik bilim açısından masaya yatırılıyor. Konu, problem, sav değişse de müziğin toplumsal boyutu her tartışma zincirinde önde gidiyor.
Bu toplantıda müzik bilimin medyaya yansımasını, ne devlette, ne de özel sektörde resmi hiçbir kadrosu bulunmayan müzikbilim mezunlarımıza iş kapılarının açılması doğallaştırılıyor. Bu kez katılımın amacı katılımcılar açısından isme yazılmış bir belgeyle tesbit edilip ve katılımcıya sunuluyor. Çünkü Türk müzik hayatında ihtiyacı hissedilen bir hareketi başlatmak amaçlanıyor. Ön kayıt yaptırmayı ve etkinlik bitiminde katılım belgenizi almayı unutmayın… 17 Ocak 2009 / Cumartesi /Saat 15.00 …
Bugün, Toplum ve Müzik Tartışmalar Zinciri -5-
(Kadıköy Belediyesi katkılarıyla…)
17 Ocak 2009 Cumartesi / Saat: 15.00 - 18.30/ İstanbul/Caddebostan Kültür Merkezi -A- Salonu
Konu:
BASIN VE MÜZİK İLİŞKİLERİ
BASINDA MÜZİK
BASIN-MÜZİK BİLİM İLETİŞİMİ
1. Etkinlik :
PANEL
Konu:
Müzikbilim ve Medya… Müzikbilimcinin medyadaki işlevi… Editörün müzik haberinden beklentisi… Gelen müzik bülteninde aranan dinamikler…
Filiz Aygündüz (Milliyet ve Milliyet Sanat Dergisi Kültür Sanat Editörü)
Serhan Bali (Andante Genel Yayın Yönetmeni)
Egemen Berköz (Cumhuriyet Kültür Sanat Editörü)
Cem Erciyes (Radikal Kültür Sanat Editörü)
Faruk Süyün (Dünya Kültür Sanat Editörü)
Yöneten: Ersin Antep
2. Etkinlik:
SEMİNER
Konu:
Müzikbilim mezunlarının iş hayatına dair paylaşımlar…
Müzikbilimin medyada çalışma olanakları…
Müzikbilimcinin geçim yolları …
Müzik konulu medya bülteni hazırlama…
Ersin Antep (Müzikbilimci), Yelda Cavga (Basın Danışmanı), Dr. Hakan Ergül (İletişimbilimci)
Yöneten: Dr. Ayhan Sarı
ETKİNLİK İLE İLGİLİ HUSUSLAR
*Panel ve Seminer için ön kayıt sistemi uygulanmaktadır.
*Katılımcı olacakların müzik ilgilisi olması yeterlidir.
*Etkinliği izleyeceklerin, basında müzik konusunda çalışacak bir seviyeye ulaşmaları için aracı olunması amaçlanmaktadır.
*Etkinliği izleyeceklerin, www.muzikoloji.org/dokuman/17Ocakform.doc adresindeki önkayıt formunu doldurarak 5 Ocak 2009 Pazartesi gününe kadar bilgi@muzikoloji.org adresine göndermesi yeterlidir.
*Etkinliği izleyecekler, Cumhuriyet, Dünya, Milliyet, Radikal ve Zaman gazetelerinin kültür-sanat sayfalarını haftanın 7 günü izlemeleri ve analiz etmeleri gerekmektedir. (Dünya Gazetesi haftasonu yayınlanmamaktadır.)
* Analize esas sorular şunlardır:
-Hangi gün, hangi tür (resim, heykel, sinema, batı müziği, Türk müziği, caz, edebiyat, tiyatro vb.) müzik haberi, yazı ve köşesi yer almaktadır?
-Bu haber, yazı ve köşelerin genel yaklaşımı, önplana çıkardıkları dinamikler nasıl özetlenebilir?
*Etkinliğe kayıtlı ve hazırlıklı katılımcılar (kelime sınırlaması olmaksızın) kaleme alacakları değerlendirme yazılarını 15 Ocak 2009 tarihine kadar bilgi@muzikoloji.org adresine göndereceklerdir.
*Etkinliğin tümünü izleyen önkayıtlı katılımcılara, etkinlik sonunda “Seminer Katılım Belgesi” takdim edilecektir.
*Etkinlik ücretli olup, katılım ücreti 10 YTL’dir. Ücreti ödeyebilecek olanağı bulunmayanların katılım ücretleri etkinlik destekçisi tarafından karşılanacaktır. Ödeme etkinlik öncesi elden biçimde teslim alınacaktır. Katılımcıların www.muzikoloji.org/dokuman/17Ocakform.doc adresinden formu indirmiş, doldurmuş biçimde, etkinlikten en az 30 dakika önce hazır bulunması gerekmektedir.
*Katılımcıların bilgisi bir havuzda toplanacak ve ihtiyaç duyulan şirket, kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır. Soruları Halkla İlişkiler, Organizasyon Şirketleri yanında müzik alanında faaliyet gösteren orkestra, sanatçı, vakıf, dernek, kurum ve kuruluşlarda basın danışmanı, gazetelerde müzik muhabiri, stajyer muhabir gibi konumlarda iş bulmaları için aracı olunacaktır. Sözkonusu branşlarda faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilerek, ihtiyaçları doğrultusunda aracı olunacaktır.
*Katılımcıların etkinliği baştan sona takip etmesi, önkayıt yaptırması, başvuru formuna yapıştıracakları 1 adet vesikalık fotografın yanında, katılım belgesine ilave edilmek üzere 1 adet vesikalık fotografı yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Kişisel bilgi formları etkinlik öncesinde doldurulacaktır. Bu nedenle etkinlik başlangıcından 1 saat önce salon önündeki kayıt masasında hazır bulunulması fayda sağlayacaktır. Katılım Belgesi ise önceden hazırlanacak olup, fotograflar kayıt masasında ilave edilecektir. Arzu eden katılımcılar yüksek çözünürlüklü vesikalık fotograflarını e-posta adresine gönderdiği ve uygun görüldüğü takdirde, ayrıca fotograf getirmelerine gerek kalmayacaktır.
* Etkinlikle ilgili ayrıntılar hakkında www.muzikoloji.org ve www.musikidergisi.net adreslerinden bilgi edinebilirsiniz.
* Etkinliğin afişi ve duyurusunu çalıştığı kurumun duyuru panosuna asmak isteyenler için www.muzikoloji.org/Dokuman/BugunToplumveMuzik5Duyuru.doc adresinden indirilecek sayfalar yardımcı olacaktır.
*Etkinlik komitesinin ve Caddebostan Kültür Merkezi’nin, programda değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Düzenleme Kurulu:
Ersin Antep, Bora Bilgin, Pınar Özcan Antep, Lüal Karatay, Seda Binler, Duygu Uzlar, Yusuf Kocakaplan, Yunus Emre İçigen, Hakan Güvençli, Çınar Bulut, Yücel Canyaran (CKM Genel Sanat Yönetmeni), Hülya Demirci (CKM Basın Yayın Birimi)
*******************************************************
“Şikayet edenler, evinin önünü süpürmeye başlamadıkça; bütün şehir temizlenemez!”