Türk Musikisi Atölyesi…
Toplam Okunma: 2810 | En Son Okunma: 20.11.2024 - 22:41
Notalarda yazmıyanların dile getirildiği Türk musikisi atölyesi her ay farklı bir konuyu ele alıyor. Nadide arşiv kayıtlarından, önde gelen sanatçıların seslerini de dinlemek mümkün. Mehmet Güntekin’in hazırlayıp yönettiği Türk Musikisi Atölyesi 15 Kasım 2008, yani bu akşam üzeri. Beyoğlu, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde. Saat:19.30’da…
Sayın Müzikseverler,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı müzik etkinlikleri kapsamında yeni bir programa başladık.
TÜRK MUSİKİSİ ATÖLYESİ başlıklı etkinlikte her ay farklı bir konuyu ele alıyoruz. Amacımız, müziğimizin “notalarda yazmayan” konularına ve müzik tarihimizin “satır araları”na yönelen bir keşif yolculuğu. Ekim ayındaki ilk atölye çalışmamızda, Meşrutiyet’in 100. yılı dolayısıyla “Meşrutiyet Döneminde Türk Musikisi” başlıklı bir sunum yaptık.
Bu ayki bölümde konu başlığımız ise, ayrı kalışımızın 70. yıldönümü dolayısıyla ATATÜRK ve TÜRK MUSİKİSİ. Üzerinde çok tartışılan, siyasi yaklaşımlarla “kullanılan” ve “harcanan” bu önemli konuyu, olması gereken şekilde; yani hiçbir yoruma başvurmaksızın, sadece Atatürk’ün gerçek hayatına bakarak değerlendireceğiz.
Arşiv belgeleri, fotograflar ve yaşanmış olayların izini sürerek, Atatürk’ün hayatında Türk Musikisi’nin yerini birlikte mercek altına almaya çalışacağız.
Programda, nadide arşiv kayıtlarından, önde gelen sanatçıların seslerini de dinleyeceğiz.
Tarih: 15 Kasım 2008 Cumartesi, Saat: 19.30.
Yer: Tünel, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi (Eski Beyoğlu Evlendirme Dairesi)
Lütfen ajandanıza not ediniz ve atölye çalışmamıza gelmeyi ihmal etmeyiniz. Katılım serbesttir.
Bu keşif yolculuğunda birlikte olalım.
–
Kültür ve Turizm Bakanlığı
İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu